zondag 28 december 2014

Cards & Scrap - Kaartenuitdaging 226

Dag bloggers allemaal,

Tussen de feestdagen door hadden we gisteren een verjaardagsfeest van één van mijn schoonzussen die volgende week op 30 december 50 jaar wordt.

Omdat ik al geruime tijd ziek ben, was het niet echt mogelijk om een cadeau te kopen. Gelukkig stond op de uitnodigingskaart als cadeautip een envelop. Ik maakte dan maar met de energie die ik nog had een cadeau giftcard waarin we een leuke zakcent staken. Of noem je dat zo niet voor een "Sarah". Dit cadeaudoosje-kaart vind ik echt een geweldig iets voor nog een snel snel cadeautje. Bij dit kaartje heb ik voor de eerste keer washi tape gebruikt. En, deze kaart doet mee met de kaartenuitdaging van Cards & Scrap:




Bij aankomst in de zaal was mijn schoonzus gecharmeerd dat ik de kaart zelf gemaakt had. Nu kan ze zelf kiezen of kopen wat ze graag voor haar gekregen centjes heeft. Konden we dus niets verkeerd mee doen, oef ;). Mijn man stond erop dat ik toch het cijfer 50 op de kaart zette. Weet niet of dat zo'n goed idee was, vind dat toch altijd wel moeilijk om te kiezen ;).

Toen we na het feest de parking af wilden rijden, zaten we zo vast in de sneeuw dat het nog een tijdje duurde voor we de baan op konden. Toen we eerder die dag aan de feestzaal kwamen bleek de parking geblokkeerd te zijn omdat ze zonder mazout waren gevallen met de bulldozer die het sneeuw diende te ruimen. Dan moesten we parkeren op het grasveld, lees sneeuwveld van wel meer dan 20 cm diep, met alle gevolgen vandien voor 's avonds natuurlijk. Al het keukenpersoneel moest onze wagen mee uit de sneeuw helpen. Net hetzelfde voor alle andere genodigden die na ons de parking wilden verlaten. Uiteindelijk thuis geraakt. Bedankt aan de hulptroepen ;). Dat was de eerste kennismaking voor dit jaar wat het winterse weer betreft. En dat te zeggen dat ik wel kan genieten van het sneeuwlandschap. Al die ongemakken...nee, liever niet.

Ben benieuwd of jullie zo gek zijn op deze sneeuwse taferelen.










dinsdag 23 december 2014

Fijne Feestdagen!



Dat het nieuwe jaar voor iedereen rijk mag zijn aan mooie dagen, veel liefde, goede gezondheid en geluk mag dragen! Ik wens jullie allemaal fijne Kerst- en eindejaarsdagen.



In 2015 ga ik jullie kennis laten maken met allerhande nieuwe projectjes waarmee ik bezig ben. Om jullie een idee te geven licht ik hieronder alvast een tipje van de sluier:

maandag 15 december 2014

Rudolph the red nosed reindeer - 4

Dag bloggers allemaal,

Ontzettend bedankt voor jullie leuke reacties allemaal. Het geeft inspiratie om door te gaan.

Ook voor vandaag heb ik weer een variant gemaakt op mijn eerste Kerstkaart met Rudolfje.
Deze keer heb ik gekozen om een ijssterren achtergrond te embossen.

De negatieve zijde heb ik op de dubbelgevouwen lichtblauwe kaart gekleefd zodat ik de sneeuw- of ijssterren kon opvullen met enerzijds Glossy Accents, anderzijds met Silver Stickles. De emboss gedeelte heb ik met een blauw Te Gek Krijtje kleur gegeven. Dus anders dan gewoonlijk dat je de opliggende delen gaat laten zien op je kaart. Toch ook wel leuk met deze folder al zeg ik het zelf ;).

Het Rudolfje heb ik in een grijze Te Gekke Krijtjeskleur gestoken. De hoefjes en het gewei met dezelfde Silver Stickles bewerkt. De rode neus en het halsbandje met Glossy Accents.

Om af te werken heb ik een ronde teksstempel genomen die mooi coördineert met de cirkels op de achtergrond. Die heb ik gestempeld op een uitgesneden rondje. De sneeuwster in het midden van de stempel ook wat blauwe kleur gegeven met het krijtje en opnieuw in de Glossy Accents gezet. Het cirkeltje zelf met hetzelfde grijze krijtje bewerkt zodat alle kleuren weer matchen.

Het stempeltje en het Rudolfje met 3d foampads bevestigd. Klaar is kees!


zondag 14 december 2014

Merry Christmas - Happy New Year

Hoi hoi iedereen,

Voor vandaag heb ik een kaartje dat ik gisterenavond heel laat heb uitgewerkt.
Met 2 groene Te Gekke Krijtjes heb ik een egale achtergrond gemaakt. Daarna heb ik 2 tekststempels door elkaar gezet met een beetje ruimte ertussen zodat ik nog een slinger van lichtjes kon stempelen.
Ik heb 2 hertjes uitgestanst uit bruin kaartpapier. De hertjes heb ik in de Silver Stickles gezet. Uiteindelijk nog wat touw rond m'n achtergrondje en alles gemat op een bruine kaart.

Omdat mijn stempelachtergrond niet hélemaal geslaagd was, heb ik ervoor gekozen om het touw wat naar boven te plaatsen en de hertjes in 3d met foampads te bevestigen. Zo moest ik het achtergrondje niet weggooien maar kon ik het "ongelukje" netjes verbergen.

Ben benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden.




zaterdag 13 december 2014

Rudolph the red nosed reindeer - 3

Hallo avondbloggers,

Ik blijf nog even in de Kerstsfeer met de kaartjes...weer goed op tijd begonnen ;). Gelukkig was het thema van Cards en Scrap een voltreffer bij mij, want nu had ik meteen een thema waarin ik mijn kaartjes kan afwerken voor de feestdagen.

Dit keer een ander Rudolfje (ook een stempel van de Action). Ooit eens gekocht toen ik destijds met de hobby begonnen ben. De tekststempel en het randje rond het vellum werd met embossingpoeder gedaan. Al de rest is gekleurd met de Te Gekke Krijtjes.

Rudolfje kreeg hier en daar (zijn gewei, neus en belletje + zijn hoefjes) wat Glossy Accents van Ranger. Zoals jullie zien bij mij vorige kaartje leg ik telkens ergens anders accentjes. Het bruine papier werd eerst door de Double Do gedraaid met Swiss dots embossingfolder. Het groene randje is een snijmal van Stampin'Up dat net zoals de stempelafdruk met de Te Gekke Krijtjes werd gekleurd.

Doordat Rudolfje in 3d foam werd opgeplakt zit er een beetje diepte in de kaart.

Héél eenvoudig maar héél leuk om te doen.


vrijdag 12 december 2014

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow...

Goedemiddag bloggers,

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn vorige 2 kaartjes!!! Vind ik echt fijn om te lezen.

Vanmiddag post ik even een kort berichtje. Ik moet dadelijk nog om boodschappen en de Kerstversiering eens uithalen natuurlijk...anders is het straks de moeite niet meer ;).

Ben met de Te Gekke Krijtjes opnieuw aan de slag gegaan. Een embossing swiss dot achtergrondje gemaakt tot net niet helemaal beneden aan de kaart. Ook weer met een malletje uit de Hobbyzine bergjes gemaakt en met Glittering Snow bewerkt. De achtergrond gemat op een witte kaart en met het hemelsblauwe Te Gekke Krijtje lichtjes over de dotjes en de sneeuwman gegaan. Enkele andere krijtjes uitgekozen voor de andere kleuren van de sneeuwman en het kaartje uiteindelijk afgewerkt. Ook Glittering Snow op de pompom en muts aangebracht voor het wollige effect. De dotjes kregen een beetje Glossy Accents of een beetje van de witte gelpen hier en daar. Heb blue violet Archival Inkt van Ranger gebruikt om te stempelen. Het zijn alle drie stempels die komen van stempellapjes uit de Action. Ooit gekocht toen ik aan de hobby ben begonnen. Net zoals de stempels van de kaartjes met Rudolfje. Leuk hé?

Nog een hele fijne middag voor iedereen. Vanavond onthul ik nog een nieuw kaartje met een ander Rudolfje. Ik blijf nog even in de Kerstsfeer ;).


donderdag 11 december 2014

Rudolph the red nosed reindeer - 2

Fijne middag allemaal,

Heb daarnet nog een kaartje gemaakt met Rudolfje. Zo'n simpel stempelafdrukje, maar oh zo schattig vind ik hem ;).

Opnieuw gebruik gemaakt van de Te Gekke Krijtjes.

Ik heb eerst op een velletje papier met een stencil (Dutch Doobadoo - Bricks) en gesso, bakstenen tevoorschijn getoverd. Heb die dan een nachtje laten drogen en bewerkt met een beetje "rode stenen kleur" (Te Gek Krijtje - niet de rode kleuren gebruikt maar het bruin-rode krijtje).

Rudolfje heb ik in iets andere kleuren gezet vandaag. Grijze Te Gekke kleur en bewerkt met wat grijze stickles voor de warme gloed op zijn pelsje. Glossy accents opnieuw voor zijn neus. Een plakparel om zijn halskettinkje af te werken. Wat glinstering in de kaart gebracht met van die zilveren ronde kweetniethoediehetendiedinges. En, klaar was ie! Misschien volgt er nog een variant op ;). Heb de smaak te pakken ;). Was geïnspireerd door een kaartje dat ik op Pinterest tegenkwam.




woensdag 10 december 2014

Cards & Scrap - Kaartenuitdaging 225

Fijne avond bloggers allemaal,

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige kaartje. Fijn om deze te mogen lezen. Ik ga dadelijk ook nog eens op blogronde om jullie creaties weer te bewonderen. Ik probeer dat ook met enige regelmaat van de klok te doen. Zo ontspannend en oh zo leerrijk.

Sinds gisteren is de allerlaatste kaartenuitdaging van Cards & Scrap voor dit jaar bekend: "Rudolph the red nosed reindeer".

Meteen was duidelijk dat ik in mijn Kerststempels moest duiken op zoek naar Rudolf met zijn mooie neus want, deze uitdaging wil ik graag opnieuw meedoen. Bijna onmiddellijk had ik een idee uitgewerkt zodat ik de kaart in één trek kon afwerken.

Uiteindelijk is het de onderstaande kaart geworden. Voor diegene die ook weg zijn van de Te Gekke Krijtjes, (want ja hoor...ook nu is de kaart weer gemaakt met deze unieke krijtjes) je kan hieronder de werkbeschrijving terugvinden:

Eerst heb ik 2 tinten blauw (Te Gekke Krijtjes) uitgekozen. Daarna een rondje met de cirkelsnijder uitgesneden die dienst deed als de maan en op een apart blaadje papier de stempelafdruk van Rudolf uitgeknipt. Om die bergen op de kaart te creëren heb ik gebruik gemaakt van een stansje dat bij de Hobbyzine Plus van deze maand zat (zie foto enkele stansjes die uit de goody kwamen - de onderste bergen heb ik gebruikt). Je kreeg bij dat tijdschrift deze maand een goody. Omdat ik meer in dit stansje zie dan de kaart die je er zou mee moeten maken, krijgt ie een mooi plaatsje in mijn map met herbruikbare modelletjes. Dus bij deze geef ik jullie een tip mee! Aan jou of je er iets mee doet of niet natuurlijk. Ik ben er alleszins enthousiast over.

Ik plakte met schilderstape de maan op mijn wit papier. Met de 2 blauwe krijtjes maakte ik kleurovergangen die ik met een tissue met een beetje terpentine meer egaal van kleur maakte. Opgelet: het onderste deel van de kaart vrij laten voor de bergen! Daarna heb ik mijn papier op de binnenzijde van een embossingfolder gelegd (Stampin'Up - Pretty Print Textured Impressions). Deze overtrek je dan met een blauw Te Gek Krijtje van jouw keuze. Wel opletten dat je de maan dan verwijdert zodat ook deze achtergrond in de maan verschijnt. Vooraleer ik dit deed heb ik de maan nog een beetje blauwe kleur gegeven met m'n tissue. Héél lichtjes maar.  Tip: Je kan best vooraf op een testpapiertje nagaan welke zijde je het mooiste vind. Als je het embossinggedeelte gebruikt waarvan de delen op de folder liggen, dat vond ik hier het mooiste effect. Het negatieve embossinggedeelte maakte de tekst nog veel groffer en dat wou ik nu net niet ;).

Onderaan de kaart heb ik de bergen "getoverd". Dit deed ik door dat malletje onder mijn papier te leggen en gewoon opnieuw te overtrekken. Ik deed dat met het chocoladebruine Te Gekke Krijtje.

Uiteindelijk werd Rudolfje ingekleurd met wattenstaafjes die ik drenkte in de terpentine en waarmee ik weer kleur opnam van de krijtjes. Om zijn rode neus in de kijker te zetten heb ik er Glossy Accents van Ranger op aangebracht. 2 soorten sterretjes uitgeponst en ook met Glossy Accents bewerkt. De bergen heb ik in de sneeuw gelegd :) :). Sneeuw hoort toch ook wel bij Kerst nietwaar? Daarvoor gebruikte ik Glittering Snow van DecoArt.

Om de groene kleur van de halsband van Rudolf terug te laten komen in de kaart ( anders werd ie te blauw ;) ), heb ik onderaan de tekststempel in dezelfde groene kleur gezet met plakparels aan de zijkanten (een tip die ik op het blog van Crafty Ellen had gezien. Eén van de blogs die ik volg omdat ik weg ben van haar creaties).

Zo, dat was het weer... ben benieuwd naar de creaties van de andere deelnemers. Enne... jullie kunnen natuurlijk ook nog meedoen. Moest dat niet lukken, niet getreurd want in 2015 zijn ze van Cards & Scrap opnieuw van de partij :)!



 De onderste bergen deden dienst voor mijn creatie.




maandag 8 december 2014

Cards & scrap - Kaartenuitdaging 224

"Ik zie ze vliegen" is de kaartenuitdaging van Cards & Scrap waar ik nog op de valreep aan zal deelnemen ;). Oef, net op tijd gehaald om mijn creatie te uploaden.

De voorbeelden waren weer prachtig!!! Het is ook een héél leuk thema vind ik. Alleen twijfelde ik weer erg wat ik precies ging maken. Uiteindelijk heb ik gekozen om mijn vogelpons van Stampin'Up eens boven te halen. De takjes heb ik gebruikt om een krans mee te maken. Door de rode glittersteentjes heb ik een krans met rode besjes willen nabootsen. Jullie weten wel zo'n soort hustkrans. Om de takjes in winterse sferen te creëren heb ik Glistening Snow-Tex, glittering snow van DecoArt met een wattenstaafje aangebracht.

Een stukje designpapier van Eline's Winter Pastels (Marianne Design) heb ik met dubbelzijde tape vastgeplakt op een witte achtergrond die ik zowel met het pastelgroene Te Gekke Krijtje als het nieuwste groene Te Gekke Krijtje heb bewerkt. Iets boven de helft van dit witte achtergrondpapiertje heb ik met een Stampin'Up (Needlepoint) Textured Embossing folder mooie boogjes en fijne streepjes in het papier gedrukt. Om de overgang compleet te maken kleurde ik een satijnen lintje met het pastelgroene Te Gekke Krijtje. Het taartenrondje werd met het (basis)rode Te Gekke Krijtje gekleurd. Kwestie dat ik toch de rode kleur van de Kerstdagen terug wou zien komen in het werkje.

De tekst bovenaan de kaart en de ijssterren heb ik met wit embossingpoeder aangebracht.
De foto is niet helemaal wat het moet zijn, maar ik heb de naar mijn mening beste uitgekozen uit de tientallen die ik getrokken heb. Ppffffff... foto's trekken is niet echt mijn ding hoor ;).

En nu uitkijken naar de volgende challenge van Cards & Scrap ;).

Ik wil mijn nieuwe volgers alsnog bedanken! Welkom op mijn blog! En bedankt aan iedereen die ook zo nu en dan een reactie nalaat. Altijd fijn om te lezen wat jullie ervan vinden.