maandag 18 februari 2013

Basismaterialen - hun geld waard!

Je hebt echt niet zoveel spullen nodig om te starten.

De Te Gekke Krijtjes zijn natuurlijk hét basismateriaal dat je nodig hebt. Daarnaast papieren zakdoekjes/tissues. En om meer uit deze krijtjes te halen: geurloze terpentine. Uiteindelijk 160 grams papier en/of correspondentiekaartjes (Hema). Hier volg ik het advies van Sannie.

Met geurloze terpentine kan je heel goed kleur opnemen en heb je het grote voordeel dat je er verschillende effecten mee kan creëren. Dit maakt de Te Gekke Krijtjes uniek. Ze zijn kleurvast en geven bijgevolg geen vieze, vette vlekken wat je met andere soorten krijt wel hebt.

Ik gebruik de geurloze terpentine van Talens. Te halen bij een speciaalzaak. Voor een potje van 75 ml. betaal je ongeveer een 6 euro. Ik koop hem bij Akademia in Turnhout. Deze is echt zo goed als geurloos. Gebruik geen white spirit, want dat is zeer ongezond om in te werken. En vergis je niet: terpentijn is geen terpentine. Bij Action kan je ook geurloze terpentine aankopen. Voor een liter betaal je ongeveer 2 euro. Heb hem zelf niet geprobeerd omdat ik toch voor de meest milieuvriendelijke & "gezonde" wou gaan. Sowieso zou ik het gebruik met terpentine ook afraden als er geknutseld wordt met kinderen.

Voor een doos Te Gekke Krijtjes betaal je momenteel ong. 15 euro/doos voor de pastelkleuren en basiskleuren + metallic kleuren. Als je ze op een beurs aanschaft zoals ik: 25 euro voor de 2 dozen (basis + pastel - 10 krijtjes per doos) en 15 euro voor de 8 metallickrijtjes. Vind het zijn prijs echt waard.

Je kan zelf achtergrondjes ontwerpen zoals ik eerder liet zien om met de basismaterialen aan de slag te gaan. Maar, je kan ook embossingfolders gebruiken die je kant en klaar in de hobbywinkels kan kopen. En uiteraard wordt het basismateriaal dan verder uitgebreid met allerhande hobbygerief.

De tissuedoos werd gemaakt door mijn schoonmoeder toen ze 80 was. Jaja...ook wel een creatieve. Vond het roze iets te druk voor in ons interieur. Voor te hobbyen vind ik hem ideaal. Inspired by colours.