woensdag 4 maart 2015

Art Journal Online (Ajol) Mixed Media Art Club Holland

Hoi hoi,

Om verder te gaan rond het art journallen... Een tijdje terug ben ik lid geworden van Mixed Media Art Club Holland.

Plots zag ik een berichtje gepost van Muriel Stegers (de oprichtster) die een Art Journal Online zou organiseren. Omdat ook beginners welkom waren, deed ik natuurlijk mee. Deze Ajol vond plaats op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond. Ook al kan je niet gans het weekend volgen...als je lid bent kan je later alles herlezen, herbekijken en uiteindelijk zelf op eigen houtje doen. Want, zo'n Ajol wordt wel vaker georganiseerd ;) ;).

Mijn creaties van toen zet ik hier even op een rijtje.Collage Background – Mixed Media Art Club Holland by Muriel Stegers - 1


Tijdens deze ArtJournalOnLine werd de nadruk gelegd op het maken van achtergronden op basis van collagetechnieken. Laag over laag...
Collage Background– Mixed Media Art Club Holland by Muriel Stegers - 2

Net zoals bij de achtergrondtechniek die je hierboven ziet werd ook deze achtergrond opgebouwd. Ook laag over laag gewerkt. Als je dubbelklikt op de foto kan je meer details zien. Er werd bij deze bloem ook aan colorblocking gedaan. Deze werd gemaakt op basis van een layout van Tracy Scott.

Collage Background– Mixed Media Art Club Holland by Muriel Stegers - 3

Ook deze vond ik erg leuk om te doen. Hier heb ik gewerkt met o.m. servettenpapier. De eerste keer was dat niet goed gelukt. Want, als je er acrylverf gaat overzetten dan moet je echt opletten dat je servettenpapier een goede laag gesso heeft gekregen. Ik had dat de eerste keer niet echt goed gedaan want het werk was helemaal niet meer redbaar. Gelukkig was de 2de een succes...al zeg ik het zelf.

 Little Lady - Mixed Media Art Club Holland By Miranda Bosch-Thurlings

Deze ArtJournalOnLine vond ik erg moeilijk maar, heel leerrijk. Ik ben niet tevreden over het eindresultaat maar, wel over de zaken die ik bijgeleerd heb. Het poppetje is eerst getekend op basis van anatomisch tekenen. Had nog snel een foto gemaakt van mijn afgewerkte tekening ;).Tijdens deze ArtJournalOnLine werd er gewerkt met materiaal waarover ik niet beschik. (potloden die wateroplosbaar zijn. Nu heb ik echt vanalles in huis behalve zoiets toch zeker ;) ) De acrylverf die ik in huis heb en de Silky's werden dan maar bovengehaald. Om het poppetje in te kleuren met acrylverf...dat was geen makkelijke. Heb dat ook nooit eerder gedaan dus daar moet aan geoefend worden. Maar het idee om op deze manier een figuurtje te maken vind ik wel tof. Er werd tijdens deze Ajol wat afgelachen ook over de heupen en de boobs. Leuk om iedereen zijn vorderingen te zien.

Trees, om even op je blogbericht te antwoorden: je hebt groot gelijk dat je niet meteen nieuwe spullen aankoopt. Ik ken dat ook net zoals velen onder ons dat we veel hobbyspullen gewoon onaangeroerd hebben liggen. Daarbij is het toch ook een hele leuke uitdaging iets te doen met de spullen die je wel hebt liggen. Vandaar ook dat ik niet eerst die Gelato's heb aangekocht maar wel die Silky's. Ze zijn 4 x goedkoper en werken identiek. Je kan jezelf ook blauw kopen nietwaar? Misschien wel leuk om die spulletjes die je nu uitstelt op je verjaardagslijstje te zetten ;).

Zo, dat was het gewoon voor nu. Moest je interesse hebben kijk dan gerust eens op deze groep op Facebook. Wie weet raak ook jij verkocht aan deze manier van workshoppen. Je kan er ook veel meer dan deelnemen alleen. Denk maar aan inspiratie van elkaar opdoen als vragen stellen waarmee je zit, enz.