dinsdag 5 mei 2015

ATC - lente en doodles: blauwe lentemadeliefjes

Hoi bloggers allemaal,

Een tijdje geleden dat ik nog in blogland was om verschillende redenen. Ondertussen ben ik al enkele dagen aan een inhaalbeweging begonnen om jullie creaties te bewonderen ;).

Voor vandaag kan ik jullie mijn serie Artist Trading Cards laten zien die ik maakte voor de SWAPP van april 2015 bij de groep Miss Petra's Art Forum. Echt ge-wel-dig leuk om te doen! Ik heb er alvast een verslaving bij denk ik :).

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om uiteindelijk dit idee uit te werken. Maar, ben er wel erg blij mee.
Voor de eerste keer heb ik het maar bij één en dezelfde kaartjes gehouden. Het thema was Lente en doodles + maximum 2 kleuren (zwart en wit niet meegerekend). Hier zijn ze dan mijn "Blauwe Lentemadeliefjes":


Zelfs over de naam werd nagedacht. Eerst zouden het blauwe korenbloemetjes worden maar, die groeien niet in de lente natuurlijk. Leer ik nog wat biologie bij ;).

Eerst heb ik alle stempels geplaatst in juiste volgorde (tekststempel, bloemen en de vlinder + een deel van de tekst "lente". Daarna heb ik kleur aangebracht in de bloemen met een blauw Te Gek Krijtje. Ja hoor, ik heb ze hier weer bovengehaald.

Daarna het chocoladebruine Te Gekke Krijtje genomen om de bruine kleur er op te zetten. Aan de randen heb ik een kader geprobeerd te creëren. Dus daar werd de kleur er iets dikker op gezet. De vlinder werd een tweede keer gestempeld op een apart blad papier en uitgeknipt zonder de voelsprieten. Ze staan immers al op de ATC gedrukt. De onderzijde van de vleugeltjes heb ik ook blauw gekleurd met het krijtje.

Uiteindelijk heb ik met glossy accents het lijfje op mijn stempelafdruk vastgekleefd. Zo zit de vlinder er in 3d op voor een beetje reliëf. Als laatste heb ik dan gedoodled. Dat vond ik niet zo gemakkelijk. Heb het simpel gehouden door de eerste letter van "Lente" te doodlen en aan het lijfje van de vlinder heb ik ook een krulletje gedoodled met leuke stipjes. Klaar was het idee en dan de hele rits kaartjes afgewerkt natuurlijk.

Onder het goedkeurend oog van mijn mam gingen de kaartjes de deur uit.

Toen ik daarnet eindelijk de postbode zag passeren heb ik vliegensvlug mijn jas aangetrokken om jullie creaties in ontvangst te nemen natuurlijk:


Bedankt aan alle deelnemers, ben er echt superblij mee! Kan ik weer wat bijleren en ontdekken! En ook bedankt Nicolle voor die leuke attentie die erbij zat!

En nu op naar de volgende ronde..."Liefde is...".