zaterdag 5 juli 2014

Inloopworkshop - Paper Piercing Tag

Fijne avond bloggers,

Net zoals altijd op zaterdagmorgen naar De Knutselaer geweest. En voor vandaag had Maddy een tag in petto. De tag werd aangekleed met een Prima Doll die "gepaperpierced" werd.

De afgelopen Kerstperiode heb ik er al eens enkele poppetjes van op mijn blog gezet. Je kan ze makkelijk terugvinden als je aan de rechterzijde bij labels kiest voor Prima Dolls en Prima Dolls Kerst. Alleen is het deze keer in een ander thema. Dat is wat het zo leuk maakt om te werken met de Prima Dolls. Heel erg ontspannend om te doen. Al kan je best op voorhand even kijken hoe je het gaat aanpakken want, eens je begint te plakken... Deze keer heb ik mijn poppetje helemaal op het einde aangekleed. Je kan dit misschien best op voorhand doen. Kwestie van geen kleine stukjes verloren te doen.

We werkten vandaag allemaal in roze tinten. Met deze Prima Dolls kan je ook al je restjes papier verwerken. Dus als je een keertje niet weet wat gedaan met al je overschotjes...

Voor mijn tag koos ik voor de Prima Doll met kroontje. Zo kan mijn tag als verjaardagskaart doorgaan.
Hier en daar een leuk accentje gelegd zoals het kroontje in zilver scrappapier. Hetzelfde deed ik met het riempje van het kleedje. Dat maakt het iets feestelijker. En natuurlijk ook plakpareltjes als accentje op de naaldhakken. Ook de bloem liet ik een beetje extra opvallen met een plakparel maar ook door met een bloemblaadje te werken waarop nog een tekstje (hello) gedrukt stond:Wat ik ook echt de moeite vind is het flaconnetje met Glossy Accents (zie onderstaande foto). Je gebruikt het hoofdzakelijk om glinstering of glossy accentjes in je werkstukje te brengen. Deze vind ik extra bijzonder in gebruik omdat je er geen rare toeren mee moet uithalen om ermee aan de slag te kunnen.

Een plus daarbij is dat je deze ook kan gebruiken als lijm. Hij droogt snel. En zeg nu zelf, heb jij niet liever dat als je een beetje teveel lijm hebt gemorst dat er dan een beetje glinstering in je creatie zit dan dat je echte lijmrestjes ziet zitten? Ik dus wel. Moet je dus ook niet meer alle moeite doen om die vlekjes lijm weg te werken ;).

En, dat is niet het enige wat je ermee kan doen. Volgens Maddy kan je hem ook nog gebruiken om bijvoorbeeld een kroonkurk mee dicht te maken. Het is eigenlijk een perfect vervangmiddel voor hars/resin.   Als je in een kroonkurk een leuk plaatje legt en dan met deze Glossy Accents opvult dan is de vulling in het begin een beetje troebel maar, bij het opdrogen wordt deze mooi helder en komt je plaatje netjes tevoorschijn. Ook nog iets dat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat om eens te testen. Maar dat zal voor na onze verhuis zijn.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond - fijne voetbalavond voor de WK liefhebbers. Dat de beste mogen winnen ;).