maandag 8 april 2013

Maanlicht met Te Gekke Krijtjes

Hey iedereen,

Vanavond heb ik een achtergrondje gemaakt dat het maanlicht moet voorstellen. Op de blog van Sippie (derommelpotvansippie)  & de blog van Trees (kaartjenz) had ik hele leuke kaartjes gezien met natuurfenomenen. Die hebben zodanig mijn aandacht getrokken. Hier moest ik ook iets mee doen. Ben de afgelopen 2 dagen dan maar op internet gaan zoeken naar technieken, vooral stempeltechnieken die ik kan toepassen met de Te Gekke Krijtjes.

Net zoals Sannie ben ik héél regelmatig te vinden op Pinterest. Dat vind ik tot op heden het allerbeste sociale mediagebeuren dat bestaat. Écht geweldig!!! Pinterest heb ik 7 maanden geleden bij toeval ontdekt toen ik op afbeeldingen van kaartjes aan het zoeken was. Man, man, wat een uitvinding! Ik heb dus 2 verslavingen hé: de Te Gekke Krijtjes & Pinterest. :) :) :) :)

Omdat ik nog maar sinds september bezig ben met kaarten maken, kan ik nog veel leren. En echt waar: ik weet met momenten gewoon niet met wat eerst te beginnen. Er zijn gewoon zoveel dingen die ik wil maken.

Nu ga ik deze nog verwerken op een kaartje. Maar wat ik mij afvraag: gebruiken jullie bepaalde "standaardmaten" om bv. een correspondentiekaartje op te matten? Het enige wat ik tot hier toe al gedaan heb zijn de correspondentiekaartje zo gebruiken als kaart of ze matten op een reeds bestaand kaartje. Of een bestaand kaartje onmiddellijk kleuren met de Te Gekke Krijtjes. Maten om kaartjes te maken kan ik precies nergens terugvinden. Dus als jullie hier tips voor hebben, dat zou leuk zijn om te weten.

En dit is m'n achtergrondje geworden:

Heb hiervoor het donkerrode krijtje, het lichte en donkere paarse krijtje en het luchtblauwe krijtje genomen. Rond de maan heb ik een fijn zwart-grijze krijtlijn gemaakt en een beetje met de waterbrush uitgeveegd. De stempels die ik gebruikt hebt zijn er van Viva Decor (dezelfde als Sannie ook gebruikt heeft voor haar condoleance kaarten) en Artemio (swirls ref. 10001038). Heb ze in de donkere bruine kleur gestempeld van een stempelwiel van Boekenvoordeel. Moet zeggen dat deze handig werken omdat je ook delen van je stempel met andere inkt kan be-inkten dankzij het kleine handige stempelkussentje.


 
 
De 2 kaartjes van Lentebloesem houden jullie nog te goed.