zondag 31 maart 2013

Mixed Media & Gelli Plate (Selfmade) - deel 2

 toegewenst voor ieder van jullie!


Het vervolg van de selfmade gelli plate is uitgemond in deze achtergrondjes:Weet niet of ik deze echt ga gebruiken. Was in de eerste plaats een probeersel.

Heb hiervoor de achterzijde van een toiletrolletje, batterijtjes, wattenstaafjes en achterkant van yoghurtpotje gebruikt.

Allereerste negatieve ervaring was dat de gelatine niet uit de ovenschaal te krijgen was zonder dat hij brak. Heb hem dan maar laten zitten in de schaal.

Het drukte de afbeeldingen wel mooi af, maar alle verf blijft gewoon op de gelatine kleven. Je kan hem niet echt zuiver maken voor een volgend achtergrondje.

Bij het afdrukken bleef er zelfs nu en dan gelatine aan het kaartje hangen. Nochtans heeft de gelatine meer dan een dag gerust.

Ook kreeg ik gaten in de gelatine als ik bv. met een toiletrolletje ronde figuurtje wou creëren

Op basis hiervan heb ik besloten om op zoek te gaan naar tips voor het gebruik van de échte gelli plate. Dus mensen als jullie de échte gelli plate gebruiken heb ik alvast de volgende vraagjes voor jullie:

  • Is de echte gelli plate makkelijk schoon te maken?
  • Brokkelt de echte gelli plate af als je deze gebruikt? M.a.w. blijven gebruikte figuren in de plate staan zoals bij het gebruik van het toiletrolletje en de gelatine?
  • Is zo'n echte gelli plate echt wel duurzaam?
Hopelijk kan iemand van jullie mij hier wat wegwijs in maken.

Had eveneens een filmpje gezien (zie onderaan deze post) van Linda Germain om de gebruikte zelfgemaakte gelli plate opnieuw te recycleren als de houdbaarheid ervan in het gedrang komt. Nog simpeler dan het maken van de gelli plate, maar zie dat toch niet zo zitten hoor na dit avontuur :) :) .

Daarbij, wij hebben geen al te grote koelkast, dus telkens alles uithalen en plaatsmaken voor een selfmade gelli plate zie ik nog niet gebeuren. En als je dat vaak gebruikt, dan kost het op de duur toch ook meer dan te investeren in een échte gelli plate.

Gelatine en jelly beans zijn dus duidelijk niet aan mij besteed. Ik heb me er ziek in gegeten - lees gesnoept - en lust het eigenlijk zelfs niet ;).

Het betreffende filmpje voor de geïnteresseerden: